Täällä Mystesillä on saatu uusi vuosi mukavasti rullaamaan. Meistä jokainen taitaa odottaa vuodelta 2017 paljon, eikä syyttä. Nyt keskitymme kuitenkin vielä hetkeksi muistelemaan kaikkia niitä hyviä juttuja, jotka jäivät mieleen viime vuodesta.

Mystes on yhtä kuin mystesläiset

Kerätessä mietteitä viime vuodesta monet nostivat esiin ehkä sen kaikista tärkeimmän, eli itse mystesläiset. Mystes koostuu ihmisistä, joilla on poikkeuksellinen halu panostaa firman kehitykseen silloin, kun menee kovaa, mutta myös suvantovaiheissa. Sama pätee yhtä lailla pitkään Mystesillä olleisiin kuin viime vuonna mukaan tulleisiin uusiin vahvistuksiin.

Henkilöstökyselyn tulokset olivat jälleen erinomaiset, vaikka vuosi olikin muutosten ja haasteiden maustama. Yhä edelleen henkilöstön vaihtuvuus on selvästi alan keskiarvoa vähäisempi, vaikka kuudentena toimintavuotena tuskin moni elää enää “honeymoon”-vaihetta.

Siitä tulee hyvä fiilis, kun huomaa, että vieruskaverikin kokee firman kehittämisen merkitykselliseksi. Loppuvuonna pidetyissä strategiasessioissa visioitiin yhteistä tulevaisuutta. Tärkeimpiin kehitystarpeisiin ollaan jo tartuttu.

Ammatillinen kehittyminen

Moni nosti tärkeäksi teemaksi koulutuksen ja ammatillisen kehittymisen. Opimme mm. uusista toimialoista, nousevista teknologioista ja jopa oman aivokunnon huolehtimisesta.

Teknologiapuolella olimme etulinjassa kehittämässä asiakkaillemme esimerkiksi mikropalveluihin perustuvaa arkkitehtuuria ja hajautettujen sovellusten hallintaa docker-alustalla. Aino.io-tuotteemme kehityksen yhteydessä opimme pitkälle skaalautuvan pilvipalvelun kehittämisestä sekä hyvinkin erilaisista integraatio-ympäristöistä ja niiden erikoisuuksista.

Hupia, juhlia, liikuntaa, hyväntekeväisyyttä …

Viime vuoden tapahtumista päällimmäisinä jäi mieleen perinteinen perhepäivä, kesäjuhlat ja tietenkin pikkujoulut. Sen lisäksi pidimme lämminhenkiset tupaantuliaiset uudella, entistä tilavammalla ja värikkäämmällä toimistollamme.

Mystesläisten kesken käytiin katsomassa uusin Star Wars yksityisnäytöksessä, kilpailtiin painovoiman kanssa trampoliinipuistossa ja kokeiltiin taekwondon alkeita.

Mystes Running Club jatkoi treenejä ja osallistuttiin mm. Yritysmaratonviestiin sekä vahvistetulla joukolla Pelastakaa Lapset ry:n Joulujuoksuun.

Työn ja huvin lomassa mystesläiset ehtivät viime vuonna osallistumaan verenluovutukseen, tukemaan junnujalkapalloa ja pyöräilemään vaikeasti sairaiden lasten ja nuorten hyväksi. Tänäkin vuonna ollaan mukana kantamassa kortemme kekoon.

Yhteistyötä ja kiitoksia

Viime vuonna saimme uusia mielenkiintoisia asiakkaita, joista kerromme myöhemmin tänä vuonna lisää. Pääsimme auttamaan muutaman täysin uuden bisneksen synnyttämisessä ja toisaalta vahvistamaan ja jatkokehittämään asiakkaidemme liiketoiminnalle tärkeitä sovelluksia ja integraatioita.

Suurin kiitos saatiin taas asiakastyytyväisyyttä mitattaessa. Tulokset olivat lähes täydelliset. Niistä voi lukea lisää täältä.

Tästä on hyvä jatkaa

Tänä vuonna on tiedossa paljon mielenkiintoisia juttuja. Aino.io-tuotettamme viedään vähitellen laajemmalle asiakaskunnalle ja maailmalle. Suuntaamme kasvu-uralle strategian kehittämisen ja terävämmän organisoitumisen vauhdittamana. Otamme haltuun uusia teknologioita, arkkitehtuureita, toimintatapoja ja toimialoja, ja viemme niitä omalta osaltamme eteenpäin. Tällä porukalla mennään vielä pitkälle!

Haluatko lähteä Mystesin matkaan tänä vuonna?

Tule meille töihin